Salvo Bútorbolt Nagykanizsa

Oltás Regisztráció Ellenőrzés

Saturday, 4 June 2022
  1. Kreml: az orosz hadvezetés nem zárja ki az ukrán nagyvárosok teljes ellenőrzés alá vonását - kulfold.ma.hu
  2. PharmaOnline - Shortlist már van a 2021-es Év Gyára versenyen
  3. PharmaOnline - Elhalasztja a Szputnyik V értékelését a WHO

Az eredményhirdetés és az ünnepélyes díjátadás májusban lesz. További információk a verseny hivatalos weboldalán (forrás: GyártásTrend) Olvasói vélemény: 0, 0 / 10 Értékelés: Legolvasottabb Legtöbb hozzászólás

Kreml: az orosz hadvezetés nem zárja ki az ukrán nagyvárosok teljes ellenőrzés alá vonását - kulfold.ma.hu

Az egyik legismertebb német járványügyi szakértő, Christian Drosten - a berlini Charité egyetemi klinika virológiai intézetének vezetője - szerint a hullám húsvét után, április közepétől enyhülhet. Nyáron várhatóan viszonylag enyhe korlátozásokkal is ellenőrzés alatt lehet majd tartani a járványt, ősztől viszont ismét szigorításokra lehet szükség, és évekig tarthat még, mire a SARS-CoV-2 okozta betegség (Covid-19) besimul a megszokott légúti betegségek közé - fejtette ki a szakember a Die Zeit című hetilap csütörtökön megjelent számában. Az RKI adatai szerint az új esetekkel együtt 19 596 530 ember szervezetében mutatták ki a vírust a járvány 2020-as kezdete óra. A Covid-19-cel összefüggő halálesetek száma egy nap alatt 300-zal emelkedett, a járvány így 127 822 áldozatot szedett. Németországot az ötödik hullám erősödésével együtt az is sújtja, hogy lassul az oltási kampány. A csütörtöki adatok szerint az utóbbi hét napon átlagosan 52 ezer oltást adtak be naponta. Ez a szám a hónap elején még 80 ezer körül volt, az év elején pedig többször az egymilliót is elérte.

  • Mlsz ifa rendszer tv
  • Oltási regisztráció ellenőrzése
  • Dm Magyarország - dm.hu Online Shop Nekem!
  • Csótányirtó gél obi

A Covid-19 elleni teljes oltást csütörtökig a lakosság 75, 9 százaléka - 63, 1 millió ember - szerezte meg. Teljes oltás utáni emlékeztető oltást a lakosság 58, 4 százaléka - 48, 6 millió ember - kapott. Az oltatlanok 19, 5 millióan vannak, a lakosság 23, 5 százalékát teszik ki. Közülük 4 millióan - a lakosság 4, 8 százaléka - ötévesnél kisebb gyerekek, akinek egyelőre nincs oltóanyag. Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

PharmaOnline - Shortlist már van a 2021-es Év Gyára versenyen

Minden korábbinál magasabbra, 300 ezer fölé emelkedett az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) igazoltan fertőzöttek napi száma Németországban a csütörtökön közölt adatok szerint. A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) kimutatása alapján az utóbbi 24 órában 318 387 ember szervezetében mutatták ki a vírust. A napi új esetek száma először lépte át a 300 ezres határt. Egy hete 294 931 fertőződést regisztráltak. Új csúcsra emelkedett a legfontosabb járványügyi mutatónak számító hétnapi fertőzésgyakoriság is, amely azt mutatja meg, hogy mennyien fertőződnek meg egy hét alatt százezer lakosonként. A mutató 1752-re emelkedett az egy héttel korábbi 1651, 4-ről. A vírus omikron nevű változatának szétterjedésével az év elején megindult ötödik járványhullám több tényező összhatásaként erősödött fel szakértők szerint. A legfontosabb, hogy a járványügyi korlátozások többségét fokozatosan visszavonták, így az alapvető fertőzésvédelmi óvintézkedéseken - közösségi maszkviselés, társas távolságtartás - kívül szinte semmi nem gátolja a vírus terjedését.

Mariângela Simão, a WHO gyógyszerekhez és egészségügyi termékekhez való hozzáférésért felelős főigazgató-helyettese egy szerdai sajtóeseményen a Reuters tudósítása szerint azt nyilatkozta, hogy március 7-én kellett volna ellenőrzéseket végezniük Oroszországban, ám ezeket egy későbbi időpontra halasztották. Arról is beszélt, hogy az új időpontokat a lehető leghamarabb megállapítják. A hírügynökség arra is emlékeztet, hogy Oroszországban széles körben használják ezt a vakcinát és több mint 60 országban engedélyezték már a Szputnyik V oltóanyagot, valamint az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) felülvizsgálata is folyamatban van – írja a Portfolio.

Az orosz védelmi minisztérium nem zárja ki, hogy teljesen átvegye az ellenőrzést Ukrajna nagyobb lakott települései felett - közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfőn a sajtóval. "A védelmi minisztérium, miközben maximális biztonságot biztosít a civilek számára, nem zárja ki annak lehetőségét, hogy teljes mértékben ellenőrzése alá vonja a nagy, lakott településeket, amelyeket most gyakorlatilag körbezártak, kivéve a humanitárius evakuálásra használt területeket" - hangsúlyozta Peszkov. "Az orosz fegyveres erők korszerű, nagypontosságú fegyvereket alkalmaznak, kizárólag a hadsereg és az információs infrastruktúra létesítményeit találják el" - állította a szóvivő, hozzátéve, hogy az orosz vezetésnek az ukrajnai "különleges hadműveletre" vonatkozó összes terve "az előre jóváhagyott időkereten belül, teljes egészében meg fog valósulni". Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

PharmaOnline - Elhalasztja a Szputnyik V értékelését a WHO

Covid-19 vakcina, illusztráció Elindult az előzetes regisztráció a koronavírus elleni oltásra. Az oltás önkéntes és ingyenes. A mai napon elindult a, ahol mindenki, aki szeretné majd beoltatni magát, tud regisztrálni. Fontos, hogy az oltás ingyenes, államilag szervezett lesz és a beadás önkéntes alapon fog működni. Az oldalon nem csak regisztrálni lehet, de egyéb információk is olvashatók a védőoltásokról és a beadás jövőbeni időpontjáról is. Az oltás terv szerint zajlik majd, a sorrendet nem a regisztráció ideje határozza meg: elsőbbséget élveznek majd a védekezésben résztvevők és a veszélyeztetett csoportba tartozók. A 60 év feletti nyugdíjasokat Müller Cecília országos tisztifőorvos levélben keresi meg az oltással kapcsolatban, amely mellé egy regisztrációs lapot és egy válaszborítékot csatoltak, így az igénylést térítésmentesen lehet visszaküldeni. Forrás: FB Szentkirályi Alexandra, FB Dömötör Csaba

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

2021-ben hetedik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend magazin kiadója, a PPH Media az Év Gyára versenyt, amelyben Magyarország legjobban működő gyártóvállalatait keresik. A pályamunkákat ebben az évben is a Process Solutions Group értékelte, illetve egyes kategóriákban további szakértők bevonása történt. A versenyzőkre még a helyszíni auditok várnak – a gyárlátogatások során kapott pontszámok határozzák majd meg a végleges eredményeket. Visszatérő és új vállalatok is találhatók a nevezett, illetve a shortlistre került cégek listáján, több iparágból is. A korábbi évekhez hasonlóan nemcsak a tevékenységi körüket tekintve, hanem árbevételüket illetően is jelentősen eltérnek egymástól. Az egyes kategóriákban – a pontszámok függvényében – születik majd egy kkv és egy nagyvállalati nyertes, az összetett győzelmet pedig olyan cégek szerezhetik meg, amelyek több kategóriában is pályáztak, és azok közül legalább egyben első helyezést értek el. Az összetett Év Gyára díjat a korábbi évekhez hasonlóan most is külön osztják ki a 3 milliárd forint alatti, a 3–15 milliárd közötti, valamint a 15 milliárd feletti éves nettó árbevétellel rendelkező vállalatoknak.

  1. Budapest záhony vonat teljes film