Salvo Bútorbolt Nagykanizsa

Blink Öko Általános Mosópor

Saturday, 4 June 2022
  1. Meglepő: megtalálták a leghatékonyabb mosóport
  2. Blink Öko általános mosópor | Tudatos Vásárló Tesztek
  3. Öko Általános mosópor koncentrátum - 36 mosáshoz 2 kg Almawi
  4. Zhvg: Jobbak és olcsóbbak is a folyékony öko mosószerek a hagyományosnál | hvg.hu

13 itthon kapható mosópor hatékonyságát tesztelte a Tudatos Vásárlók Egyesülete, többek között annak a városi legendának is utánajárva, mely szerint a környezettudatos (Öko) mosószerek kevésbé hatékonyan távolítják el a szennyeződéseket. A tesztelés során a mesterségesen szennyezett textília csíkokat ugyanazzal a mosógéppel, ugyanolyan programmal, 40°C-on mosták ki. A mosóporból mindig annyit használtak, amennyit a gyártó a csomagoláson ajánl 4, 5 kg közepesen szennyezett ruhához, közepes vízkeménységhez, az eredményt, vagyis a foltok halványulását pedig műszeresen mérték. A teszt abszolút győztese a Müller drogéria sajátmárkás terméke, a Blink Öko mosópor lett, ami egyben az egyetlen mosópor a mezőnyben, ami rendelkezik EU Ecolabel minősítéssel. Foszfortartalma nagyon alacsony, hatékonyságát tekintve pedig minden kategóriában kiemelkedő eredményt ért el. Ráadásul az ára is nagyon kedvező, hiszen az 55 Ft/adag az egyik legalacsonyabb ár a tesztben. A vörösbor foltot is ez a termék mosta ki a legjobban a ruhákból.

Meglepő: megtalálták a leghatékonyabb mosóport

blink öko általános mosópor

Blink Öko általános mosópor | Tudatos Vásárló Tesztek

Öko Általános mosópor koncentrátum - 36 mosáshoz 2 kg Almawi

  • Meglepetésmárka a leghatékonyabb mosószer | Startlap Vásárlás
  • Szekszárd önkormányzat diákmunka nyíregyháza
  • Öko Általános mosópor koncentrátum - 36 mosáshoz 2 kg Almawi
  • Ön gondolta volna, hogy ez lehet a leghatékonyabb mosópor? | 24.hu
  • Olcsó Barbie ház (fa, 3 szintes), Barbie babák (4 lány, 4 fiú, 8 gyerek) sok bútor, sok kiegészítő
  • Gáspár zoltán utca szeged 6
  • Redmi 9t teszt 5

Zhvg: Jobbak és olcsóbbak is a folyékony öko mosószerek a hagyományosnál | hvg.hu

A talán leggyakoribb szennyeződést, a zsíros-fűszeres ételfoltot (kakaó-tej folttípus) a ruhából a Denkmit mosópor viszi ki legjobban, a színes ruhák általános tisztításában mindenféle foltra is ez a termék a tuti befutó. A környezettudatosság jegyében azonban érdemes az adagolási útmutatót követni, mert a szernek viszonylag magas a foszfortartalma, ezért csak a tényleg szükséges mennyiséggel terheljük a környezetünket. Az utcai, játszótéri, iskolaudvari kosz eltávolításához a Blink Öko mosóport érdemes leginkább bevetni, ahogy a cékla és spenót foltokhoz is. A mosási hatékonyság és az ár mellett a fogyasztóknak egyre inkább fontos szempont az, hogy egy-egy termék, így a rendszeresen használt mosószer, milyen hatással van az egészségünkre és a környezetre. Ez a szempont is megjelenik a mosóporok összesített értékelésében, a teszt során ugyanis pontozták a mosóporok foszfortartalmát, illetve a biztonsági adatlap és termékcímke alapján feltüntették az összetevők egészségi és környezeti kockázatait, valamint azt, hogy a termék rendelkezik-e minősített, jogszabály alapú ökocímkével.

A tesztben szereplő mosóporok teljesítménye a különböző folttípusokon eltérő. A vizsgált termékek részletes eredményei itt érhetőek el. Egészségi és környezeti hatások A mosási hatékonyság és az ár mellett a fogyasztóknak egyre inkább fontos szempont az, hogy egy-egy termék, így a rendszeresen használt mosószer, milyen hatással van az egészségünkre és a környezetre. Ez a szempont is megjelenik a mosóporok összesített értékelésében, a teszt során ugyanis pontozták a mosóporok foszfortartalmát, illetve a biztonsági adatlap és termékcímke alapján feltüntették az összetevők egészségi és környezeti kockázatait, valamint azt, hogy a termék rendelkezik-e minősített, jogszabály alapú ökocímkével. Mit mond a termékről, ha van ökocímkéje? Azok a termékek vagy szolgáltatások, amelyeknek kedvezőtlen környezeti hatásaik jelentősen kisebbek, mint a hasonló célt szolgáló termékeké és szolgáltatásoké, uniós ökocímkét, azaz EU Ecolabelt kaphatnak. A z EU ökocímke előnye abban áll, hogy az értékelési kritériumok a termékek teljes életciklusára vonatkoznak – tehát a gyártásra és a csomagolással keletkező hulladék kezelésére is -, és ezeket főbb termékkörönként jogszabályban rögzítik.